Lampen kiezen in 2019

Ben je je interieur moe? Heb je zin in iets nieuws? Denk dan zeker eens aan je verlichting.

Lampen zijn decoratievoorwerpen die elke kamer een heel nieuw karakter kunnen geven. Wie zijn interieur een nieuwe toets wil geven, hoeft niet noodzakelijk een nieuwe sofa te kopen of de muren te herschilderen. Een overzicht van de trends.

De hangkabel

Om de minder esthetische kant van een lamp te verbergen had men vroeger een uitstekende oplossing, de lampenkap! Dat was vroeger, lampen en verlichting zijn vandaag pure decoratievoorwerpen geworden die het functionele koppelen aan een design. Vormen zijn er in alle maten, en stijlen passen zich aan, voor elke tijdsperiode, stijl, of vorm hebben we nu prachtige objecten.

De fanaat van minimalisme kiest al snel voor verlichting aan een hangkabel, de hangkabel op zich is een stijlelement geworden. Kleuren kan je kiezen! De manier waarop, volledig hangend, of bijvoorbeeld het monteren van de kabels aan verschillende punten maken de hangkabel tot een creatief en grafisch element!

Hanglampen met glazen kap

Glashelder transparant, een laagje lak, een ‘smoked’ uitvoering of zelfs bewerkt geven de mogelijkheid om een hedendaagse lamp een retro look te geven. Waar verschillen ze dan mee met de lampen van onze ouders en grootouders? De details! Trendy fittingen in alle kleuren en materialen, van metaal in goud of brons tot zelfs betonnen en houten fittingen!

Goudkleurige lampenhouder

Wat kies je? Een wandlamp of een hanglamp? Een toets van goudkleurige details, het geeft een moderne ‘look and feel’! Voordeel van goudkleurige details is dat ze praktisch in elk interieur passen. Het geeft een warm gevoel dat altijd tot zijn recht komt, of je voor klassiek of modern gaat.

Hout en natuurlijke materialen

Scandicraft, al eens gehoord? Het woord zelf duid op de Scandinavische designtrends, minder streng, iets excentrieker. Bamboe, lichte houtsoorten, zoals lichte eik, een chique look die aanleunt tegen de natuur! Hout is een warm materiaal en is perfect combineerbaar met alle kleuren. En het hoeft helemaal niet volledig hout te zijn, accenten in hout zoals de fitting geven al een heel mooie en trendy look!

Deel dit bericht